Bumerang - Yazarkafe

2 Mayıs 2016 Pazartesi

STRAWERRY TART WİTH CUSTARD CREAM...ÇİLEKLİ TART KEK......


بِسْـــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......


Sonunda çok istediğim tart kalıbını aldım internette ki o güzel tartları görüp imreniyordum alır almaz ümreden gelen bir aile dostumuza ziyarete giderken yaptım, resimlerini gördüğüm tartlardan bile güzel oldu. Malum çilek mevsimi tartımı çilekli yaptım.. Birkaç tarife baktım kendimden ufak değişikliler katarak kekini yaptım. Her zaman pastalara yaptığım pastacı kremasınının ölçülerini azaltarak kremasında uyguladım son olarak tart jöle olarak önceden yaptığım çilek marmelatını kullandım...





KEK MALZEMELRİ

  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

KREMA MALZEMELERİ

  • 250gr süt
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 paket vanilya
  • 1/4 paket labne peynir (50 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 gram beyaz çikolata(isteğe bağlı)

ÜZERİ İÇİN MALZEME

  • 500 Gr.Çilek
  • 2 yemek kaşığı
  • Çilek marmelatı
  • 2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta


YAPILIŞI


Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın, sıvı yağı ve sütü ekleyerek tekrar çırpın son olarak un, kabartma tozu,vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırın.
Tereyağ ile yağlanmış tart kalıbınıza karışımı boşaltın.
Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. (Keki fazla kızarmamasına özen gösteriyoruz.)
Kreması için tüm malzemesini karıştırıyoruz tencerenin altını yakıp, sürekli karıştırarak pişirin.Pişen muhallebiyi ocaktan alıp tereyağı, çikolatayı, labne peynirini ekleyin muhallebinin sıcaklığıyla eritip iyice karıştırın.
Pişen tart keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp servis tabağına alın.


Kekin orasına kremayı dökün dilimlenmiş meyvelerle süsleyin.



Tart jöle içinde çilek marmelatının içine suyu ekleyip süzgeçten geçirip içine nişastayı da ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirip hafif ılıyınca meyvelerin üzerine döküyoruz.



Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip,servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder