Bumerang - Yazarkafe

29 Aralık 2015 Salı

ERİŞTELİ YEŞİL MERCiMEK



Yeşil mercimek yemeğini erkekler pek sevmezler çünkü askerde sürekli yapıldığını ve bıktıklarını söylerler ama benim tosunum Yusuf pek seviyor hatta birinci tapaktan sonra ikinci tabağı da ister bu çok nadir olan birşey bende sık yapmaya çalışıyorum. Besin değeri yüksek bir gıdadır bol miktarda demir ihtiva ediyor emziren anneler ve çocuklar için çok faydalı bir yemek . Birde içine erişte eklediğimiz için tadından yenmiyor.



MALZEMELER



  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • yağ,tuz karabiber, kırmızıbiber
  • 1 bardak erişte


YAPILIŞI

Soğan yağda kavrulur salçaları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz, daha önce haşladığımız mercimeğide ilave edip suyunu ve erişteleri (eriştenin miktarını azaltıp yada çoğaltabilirsiniz ) çorbanın içine katılır,tuz ve karabiberle pişmeye devam ederiz. Su miktari yeterli gelmezse içine kaynamış su ekleyebiliriz. Erişte yumuşayınca çorbamız içime hazırdır. Afiyet şifa olsun....


















PEKMEZLİ PELTE YÖRESEL BİR TAT

Misafirim geleceği bir gün  ne yapacağımı bilmediğim kolay bir tarif ararken iş yerimden Ayfer  hanım vermişti  sağolsun.  Kolay üç malzemeli bir tarif  hemen yapıp soğunca tüketilebilir. Cevizli sucuk gibi ben çok seviyorum canınız tatlı istediğinde beş dakkada beşiktaş   içinde de şeker yok sadece pekmezin şekeri.... Afiyet olsun


MALZEMELER

  • 1 bardak Pekmez
  • 1 bardak nişasta
  • 5 bardak su
  • ceviz
  • 1 kaşık tereyağ


YAPILIŞI

Suda  nişastayı eritiyoruz içine pekmezi ekliyoruz. Yapacağımız tencereye tereyağını koyup eritiyoruz içine  nişastalı pekmezi koyup koyulaşana kadar pişiriyoruz ceviz de ekleyip istediğiniz bir cam kaba boşaltıp üzerini düzleyip soğumasını bekliyoruz . Soğuduktan sonra kesip servis ediyoruz.