Bumerang - Yazarkafe

9 Mayıs 2018 Çarşamba

ARTICHOKES WITH BROAD BEANS...HARİKA İÇ BAKLALI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİFİ....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......  

Bahar ayları, enginarın tam zamanı şimdileri sık sık pişiriyorum ve arada derin dondurucuya koyuyorum. Çok sık yapmama rağmen baklayı sevmediğim için hiç iç baklalı denememiştim ama deneyince çok yakıştırdım. Bu şifa deposu karaciğer dostu sebzeyi ister yemek olarak ister salata yada henüz yeni çıktığı için sadece limon sıkarak tüketin derim. 



Zeytinyağlı enginar seviyorsanız iç baklalı da denemenizi tavsiye ediyorum.
Afiyet şifa olsun...

MALZEMELER 

  • 5 adet enginar 
  • 500 gr. iç bakla 
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 2 adet havuç 
  • 1 adet limon 
  • yarım bardak zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 adet kesme şeker

YAPILIŞI 


Baklaları  soymakla başlıyoruz işe, tane baklaların siyah çizgili kabuklarını çıkartıyoruz çünkü soymazsak sert olur, isterseniz  haşlayarakta  soyabilirsiniz yada benim yaptığım gibi bıcakla da soyabilirsiniz. 
Zeytinyağını tenceremize alıp içine soğanları koyup hafifce kavuruyoyoruz ve küçük küçük doğradığımız havuçları ekleyip bir dakika daha  kavurup soyduğumuz baklaları ekliyoruz, üzerine tuz, şeker, limon suyunu  ve enginar çanaklarımızı ters bir şekilde koyup suyunu ekleyip  en kısık ateşte  pişiriyoruz. Enginar çanaklarına çatal batırıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz, eğer çatal kolay batarsa pişmiş demektir. 
Soğuyunca ilk önce enginar çanaklarını büyük servis tabağımıza alıp üzerine baklalı karışımımızı ekliyoruz. 
En sonra üzerine dereotu  ekleyip servis yapabiliriz. Mümkünse soğuk ve bir gün bekleyerek servis yaparsanız daha lezzetli olur.
Afiyet ve sağlıkla.....