Bumerang - Yazarkafe

16 Mart 2018 Cuma

HOME MADE LEMON JAM RECİPE, LİMON REÇELİ YAPILIŞI, ORGANİK LİMONLARDAN,


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Bismillahirrahmanirrahim......

Limonun da reçeli olur mu demeyin hem de çok lezzetlli oluyor, uzun zamandır aklımda olan bu reçeli işyerinde arkadaşlarla organik limonlar alınca yapıverdim iyiki de yapmışım tadı dışarıdan aldığım limon reçelinden daha lezzetli oldu biraz uğraştıcı ama inanın değer , limonatayı yiyormuşsunuz gibi muhteşem bir reçel geçenler de yaptığım kabuklu mandalina reçeli de böyleydi inanın daha pişerken kokusuna dayanamayıp yemeye başlamıştım o kadar güzel oldu ki yaptığım mandalina kabuğu reçeli sadece kahve yanında ikram etmeyle hemencecik biti verdi. Sizler de hazır limonun bol olduğu şu sezonda bu reçeli deneyin ağzınızı tatlandırın derim...Afiyetle...

https://www.yesillimon.com/
















MALZEMELER
  • 2 kilo limon, 
  • 2 kilo seker, 
  • 4 su bardagi su, 
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 




YAPILIŞI


Limonları yıkayıp soyacakla soyuyuruz isterseniz rendede yapabilirsiniz ama soyunca daha berrak reçeliniz oluyor.










Kaynar suya alıp on dakika kadar haşlıyoruz.

Daha sonra limonlarımızı soğuk suya alıp iki gün kadar arada suyunu değiştirip limonumuzun acısını girmesini sağlıyoruz.


Ben bu aşamada limonları derin dondurucuda dondurdum acısının tamamen gitmesi ve kolay dilimleyebilmem için böyle yapmaya düşündüm..
Donmuş limonları dışarıda bir süre bekletip dilimledim ve çekirdeklerini çıkardım.
Diğer tarafta şeker, su, limon suyunu şerbet yapıp kaynatıyoruz.

Kaynayan şerbete limonlarımızı ekliyoruz ve beş dakika kaynattıktan sonra tereyağını ekliyoruz, tereyağı reçelin köpürmesini engeller parlak olmasını sağlar ve kolay bozulmasını engeller.

Biraz kaynatıp kapatıyoruz ve tamamen soğuyunca Reçel durdukça kıvamı koyulaşır o yüzden fazla kaynatmamaya özen gösterin.
Reçelleriniz kaynarken kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek bir gece bekleterek kavonozlarımızı vakumluyoruz, bu şekilde uzun süre reçellerimizi muhafaza edebiliriz.