Bumerang - Yazarkafe

27 Şubat 2018 Salı

GEZMELER, GEZMELER..... LEGOLAND Ⓡ DİSCOVERY CENTER... GEZİMİZ...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......



Oğluşumla bir gezi maceramız daha, çocuk eğitiminde ödüllendirme sistemini kullandığım için daha çok böyle gezimiz olacak anlaşılan. Yusuf'un ödüllendirme gerektiren her davranışında onun istediği şeyleri yapıyoruz, ne zamandır aklımızda olan LEGOLAND'a oldu bugün kü gezimiz. İnanın çok eğlendik ve o kadar çok yorulduk ki evin yolunu zor bulduk. 





LEGOLANDⓇ DİSCOVERY CENTER'a nasıl gideriz diye düşünüyorduk sağ olsun gideceğimiz hafta sonu dayımız geldi evine yakın olduğundan bizi o bıraktı ama gitmek isteyenler için, Bayrampaşa'da Forum İstanbul Alışveriş Merkezi içinde devasal bir yer alışveriş merkezi değil kocaman bir yaşam kompleksi burada yok yok aradığınız her şey mevcut ama biz sadece LEGOLAND'a gidebildik. O kadar kalabalıktı ki size tavsiyem gitmeyi düşünürseniz hafta içi gitmenizi, inanın kalabalıktan başım döndü. 



ilk girişte Lego fabrika turu ile başlıyorsunuz, fabrika turu dediysek fabrika gezmiyoruz bu sanal bir tur joysticklerle ve düğmeler le siz de bu tura fiilen iştirak edip kendi legolarınızı tasarlıyorsunuz. 
              
Oradan Krallık Macerası Lazer oyununa geçiyorsunuz kalabalık olduğu için bir beş dakika sıra bekledik dört kişilik arabalarla bir tünele giriyorsunuz arabalarda olan lazer silahlarıyla tünelde ki animasyon şeklinde düşmanları öldürüp prensesi kurtarıyorsunuz. Bilgisayar oyunu oynuyorsunuz ses efektleri sayesinde adeta oyunun içine giriyorsunuz.  Bu tünel turunun sonunda LEGOLAND size küçük sarı legolar hediye ediyor. 



Minilandla  başlıyoruz lego harikalarını görmeye, adeta küçük bir istanbul'un içinden geçiyoruz. Dolmabahçe sarayı, Galata kulesinin arasındaki cam fanusun içinde kuzularınızın fotoğrafını çekebilirsiniz. Bu figürler içinde hareketli parçalar mevcut çöp arabası çöp alıyor diğer tarafta yolu delen matkap çalışıyor, turistler var Ayosofyayı gezen, küçük ayrıntılar görsel açıdan harika bir nüans olmuş.










Mini stadyumda gol atıp bütün stadyumdan tezahürat alabilirsiniz.







İstanbul turumuzun ardından dünya turuna geçiyoruz  buradaki legodan yapılmış şaheserleri görebilirsiniz. Bu eserlerin önüne konmuş butonlar da olan sorulara cevap verip doğru cevaplarda eserlerdeki hareketli  figürleri seyredebiliyorsunuz. 











Koskocaman bir avluya çıkıyoruz adeta lego cenneti burası isterseniz burada  çeşitli legolar yapabilirsiniz,  Yusuf'a kalsa kapanma saatine kadar burada kalıp lego yapacak, bizim yaptığımız gibi  arabalar tasarlayıp yarış parkurunda yarıştırabilirsiniz. 










Ayrıca burada Merlin'in Çırağı dönme dolabına da bindik bu dönme dolap pedal çevirdikçe yükseliyor pedalı çevirmeyi bırakınca aşağı iniyor, oldukça efor sarfediyorsunuz, biz  üç sefer bindik pedal çevirmekten  baya yoruldum.




Bu alanda Legoland'te 4D sinema da mevcut, yağmur, kar, rüzgar gibi efektlerle eşliğinde bir on dakika kadar sürüyor film, yirmi dakika arayla salono alınıyorsunuz gözlüklerinizi takıp başlıyorsunuz seyre bizim oğlan pek beğendi arada üzerimize kar yağmur yağdı biraz ıslandık ama değdi. 



Bu katta Lego satış mağzasıda mevcut almak isterseniz çeşit çeşit Legolar var. 





İkinci kata çıkıyoruz burada oturup  dinlenip kahve içebileceğiniz bir kafe ve çocukların parti ve doğum günü yaptığı bir salon mevcut. Kafenin arka kısmında daha çok 3-5 yaşları için Dublo kasabası adında minik bir oyun alanı bulunuyor.












Olivia'nın evi kız çocukları için tasarlanmış bir alan bizim ilgimizi çekmekmedi bu alanın yanında karaoke yapılan bir yerde mevcut. 


Son olarak Lego Yangın Akademisi oyun alanına deneyimledik. Yusuf baya bir oynadı büyük birkaç katlı Yangın Akademisi oyun alanında koştu , kaydı, tırmandı , bende cafede dinlenerek oğluşumu seyrettim.
Buradan sonra Yusuf tekrar tünel ve dönme dolaba girmek istedi bir tur daha attık ortalama üç saat kadar kaldığımız LEGOLAND çok beğendik sizde en yakın zamanda gidin derim... Bir başka gezmelerde görüşmek üzere...

FORUM İSTANBUL İÇİNDEKİ 
LEGOLAND Ⓡ DİSCOVERY CENTER NASIL GİDİLİR..

ADRES
Kocatepe Mahallesi, Paşa Caddesi 34045 Bayrampaşa / İstanbul
TEL: 0 (212) 443 13 50 

Metroyla:
Atatürk Havalimanı - Aksaray Metro hattına binip Kocatepe durağında inebilirsiniz. 

Otobüsle:
32 Cevatpaşa - Eminönü
32A Cevatpaşa - Beyazıt
32T Cevatpaşa - Mecidiyeköy numaralı otobüsleri kullanarak Kartaltepe durağında inebilirsiniz. 

Marmarayla:
Marmaray Yenikapı istasyonundan, Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metro Hattına aktarma yapabilirsiniz.

Arabayla:
E-6 "Hal - Otogar" çıkışında.
E-5 "Otogar" çıkışından "Kartaltepe - Yıldırım - Kocatepe" istikametinde.

Metrobüsle:
Merter Metrobüs durağından, Atatürk Havalimanı - Yenikapı Metro Hattına aktarma yapabilir