Bumerang - Yazarkafe

25 Ocak 2018 Perşembe

ZENCEFİLLİ HAVUÇ ÇORBASI, CARROT & GİNGER SOUP,

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......

Bizim gibi çorba severseniz yani yaz kış sofranızdan çorba eksik değilse eminim değişik çorbalar arayışındasınızdır. İnternet sitelerinde ballandıra ballandıra anlatılan havuçlu çorba tariflerinden birini denemek için yapmak istedim. Yaptığım çorba yabancı meşeli zencefilli havuç çorbasıydı tadı pek bizim damak zevkimize uymadı kıvamı koyuydu ama bağlayıcı olarak un veya bir terbiye yapmadığım için hafif havucun verdiği şekerli tadı pek beğenmedik . Yusuf'un bol kepçe notlarından bile geçemedi tattığı şeylere genelde harika anne on numara anne diyen çocuk anne bu çorbaya sıfır veriyorum hiç güzel olmamış dedi, hepimiz tabaklarımızı zor bitirdik. Allahtan az yapmışım da ziyan olmadı. Havuç çorbasında vazgeçmedim tabi hepsi aynı olacak değil ya deneye deneye tutturma niyetindeyim bende Türk işi unlu, sütlü ve tereyağlı bir çorba tarifi yapıp ilerleyen günlerde tekrar sizlerle paylaşacağım. 
Biz beğenmesek bile İlk yaptığım Zencefilli Havuç Çorbasını sizinle paylaşacağım belki sizin damak zevkinize uygundur.

MALZEMELER

  • 9 adet ince havuç 
  • 1 adet büyük boy kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 adet küp şeker büyüklüğünde taze zencefil 
  • 4 su bardağı sıcak su 
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber 
  • 1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI


Kabuğunu soyduğunuz havuçları ve kuru soğanı Tupperware süperşefle yemeklik doğradım.



Yağı kızdırıp, soğanlarla birlikte havuçları hafif bir renk alana kadar yağda soteleyin.
Sarımsak ve taze zencefili rendeleyip kavrulan havuçlara ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulan soğan ve havuçlara, ezilmiş sarımsak ve taze zencefilleri ekleyip kavrulmasına bir süre daha devam edip, 4-5 tane karabiberleri de ilave ettikten sonra tüm malzemenin üzerine geçecek kadar sıcak su ekliyoruz. Kısık ateşte havuçlar tamamen pişinceye kadar kaynatıyoruz. 

Pişirdiğiniz çorbayı, el blenderında püre haline getirdikten sonra tuzunu katıyoruz ve çorbamız hazır. 

Çorba için kızarmış ekmek (kruton) yaptım . Ekmekleri küçük kareler halinde doğrayıp kızgın sıvı yağ olan tavada bir süre  kavuruyoruz. Elde ettiğimiz kızarmız ekmekleri çorbamıza ekleyip servis yapıyoruz.