Bumerang - Yazarkafe

19 Aralık 2017 Salı

ŞİMŞEK MCQUEENLİ ÜÇ BOYUTLU LİF YAPTIM ,3 D LİGHTNİNG MCQUEEN WASHCLOTH,




بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......


Herkese lif yaparım da biricik oğlum Şimşek Mcqueen'li lif ister de yapmazmıyım. Hazır lif örmeye başlamışken o hızla birkaç değişik lif yaptım benim oğlum da illa anne bana da şimşekli lif yap dedi ve internetten  beğendi bende onun istediği gibi yaptım çok ta güzel oldu...









Yapmak isteyenler için Şablon olarak bunu  kullandım.

 En alttan başlıyoruz lifimize ve şablonu örneğimize uyguluyoruz.

PORTAKAL, MANDALİNA, LİMONDAN BULAŞIK MAKİNASI KOKUSU, SİRKEDEN PARLATICI YAPIMI

                               بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 





Bulaşık makinesi zamanımızın vazgeçilmezi özellikle benim gibi çalışan hanımlar için, yemek yediğimizde tabakları suda şöyle bir akıtıp atıveriyoruz içine yıkama, durulama, kurulama derdi olmadan tertemiz alıyoruz içinden.
Elle yıkamadan bulaşık makinesine geçmekte kolay olmadı bizim için Fethiye Sultan epey direndi almamak için bende evin beyaz eşyalarını yenilerken arasında alıverdim seneler önce aldık ama sadece tezgah altında durdu yıllarca misafirden misafire açıldı pek işimize yaramadı . Anneme göre tabakları çalkala içine diz içinden al yerleştir vakit kaybı ''Ben elimde daha temiz çabucak yıkarım.'' diyordu, annemin makinenin kıymetini bilmesi geç oldu sağ olsun televizyonda yapılan tasarruf spotları etkili oldu ve o da zamanla alıştı artık makineye sığmayanlar dışında  elimizde pek bulaşık yıkamıyoruz.

Makinemiz çok iyi yıllarca kahrımızı çekti halen de çekmekte. Bu zamana kadar filtresinde ne bir koku ne de tortu oluştu ta ki benim evde borakstan bulaşık deterjanı denemesi yapmama kadar. 
                                        
                                                   BORAKS 









Bulaşık makinesi iyi ama içinde kullandığımız deterjan ve özellikle kurulama sırasında kullanılan  parlatıcı sağlığa oldukça zararlı bu da beni arayışa itti parlatıcı yerine portakla sirkesi deterjan yerine evde boraksla yaptığım sıvı detejanı kullanmaya başladım o kadar güzeldi ki bulaşıklar eskisinden de temiz çıkıyordu ama bir hafta on gün sonra makineden kokular gelmeye başladı yaklaşık yirmi senedir kullandığımız makineden şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştık kokular gelince alt tarafındaki filitreye baktığımda resmen bir tabaka vardı hemen çıkartıp yıkayıp temizleyip taktım yerine ve mecburen eski tablete dönüş yaptık ama parlatıcı bölümünde sirke kullanmaya ısrarla devam ediyorum en azından tabaklarda deterjan kalıntıları yemiyoruz sirkeyle dezenfekte oluyor. 



Bulaşık makinesini çalıştırmak için dolmasını bekliyoruz yıkamak için bulaşıklar daki yemek artıklarını ne kadar akıtsakta koku yapmasın diye hazır kokulardan kullanıyordum daha önceleri şimdi ise kışın mandalina portakal limon kabuklarını atmayıp kaşık bölümüne koyup makineyi onunla çalıştırıyorum iki yıkamada tazeliyorum. 

Yazın turunçgiller pek bulunmadığından sadece sıktığım limonları yarım olarak makinenin tellerine takıyorum. İnanın herşeyi satın alamayız alsak bile kiyasal çözümler ne kadar sağlıklı tartışılır böyle küçük dokunuşlarla hayatı biraz daha kolay kılabiliriz. Sizde benim gibi bir yerden başlayıp bazen iyi bazen kötü deneyimleyip doğruyu bulabilirsiniz...