Bumerang - Yazarkafe

10 Temmuz 2017 Pazartesi

GEZMELER GEZMELER, EMİNÖNÜ, NESLİHAN BÜFE....


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim...... 
Yeni cami
Biraz tarih biraz alışverişle bazende başka yerlere giderken uğradığımız Eminönü'n de, Yeni camide kuşlar.
Mısır Çarşısı 
Mahmut Paşa yokuşu 





Mısır Çarşısından şöyle bir geçip hanların ve mağzaların bulunduğu, Mahmut Paşanın yokuşunu çıkıp kapalı çarşıya ulaşmak bazende , 





Süleymaniye Cami

Süleymaniye'den bakma kalabalığa yada Mübarek Eyüp sultanın huzuruna varmak için uğramak ne için olursa olsun Eminönü'nün havasını teneffüs etmek her şeyiyle güzel olan İstanbul'un kalbinde atmak demek, Eminönü yaşayan dili olan geçmişi ve geleceği olan yaşlı ve yorgun bir şehrin hayat damarlarından biri .
Tarihi Balıkçılar

Eminönü'n de aklımıza yemek denince şiirlere ve şarkılara konu olan balık ekmek geliyor başka bir yazımız da ondan da bahsetmesek olmaz ama bizim Şevval balık sevmediği için Şevva'lli Eminönü gezmelerimiz de devamlı gittiğimiz güvenerek ve severek leziz yemekleriyle karnımızı doyurduğumuz ayrıca nefis vitamin deposu taze sıkılmış meyve sularını da çok sevdiğimiz Neslihan Büfeden bahsedeceğim.



Neslihan Büfenin Eski Hali 

Neslihan Büfe 1962 yılında hizmete başlamış bir mekan yeri oldukça kolay Sirkeci Büyük postanenin çaprazında olan Neslihan Büfe yeni yapılan Marmaray girişine de çok yakın olduğundan yemeğimizi bitirdiğimiz de hemen Marmaray'a binip Anadolu yakasına 8 dakikada geçebiliyoruz.


Gelelim menüye bol miktar da seçeneğiniz var ister dürüm yada tost yersiniz, ister çorba içersiniz yada şöyle biraz enerjim olsun öyle gezeyim derseniz taze sıkılmış meyve sularını tercih edebilir uzun alışverişten sonra bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz ama neyi tercih ederseniz edin memnun kalacağınız kesin.
                          


Fiyatlar da oldukça makul olan Neslihan Büfede çalışanlarda bir o kadar ilgi ve alaka gösteriyor sizlere, şimdiler de ufak bir iç mekan da eklemişler özellikle kışın soğukta giderseniz üç dört masalık yerlerinde de ağırlayabilirler sizi. Eğer yakınlardaysanız uğrayın derim...


















Afiyet şeker olsun mevlam ağzınızın tadını huzurunuzu ve en önemlisi sağlığınızı bozmasın ....
 Allah yar ve yardımcınız olsun ....

 Elif'in notu ; Eğer bulamazsanız aşağıda açık adres veriyorum. :)
Adres: Hobyar Mahallesi, Büyük Postane Cd. No:44, 34112 Fatih/İstanbul
Telefon: (0212) 511 50 48