Bumerang - Yazarkafe

4 Nisan 2017 Salı

AYAĞI KIRILAN EMEKTAR BAZAMIZA TEKERLEK TAKTIK....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......


Biz hanımların düzeltmekten bıktıkları divanların saltanatının bitip depolama alanı olan sandıklı bazaların çıktığı ilk zamanlarda almıştık emektar bazamızı. 






O kadar eşya alıyorduki içi dipsiz kuyu gibi doldur doldur bitmez e bide fazla eşya doldurmaktan aralık kalırdı üstü mahsuru yok üstüne basıldığında ertesi gün dümdüz oluverirdi. Bu kadar eşya ya birde benin tontoş annemin ağırlığı eklendimi plastikten yapılma ayakları zamanla teker teker kırılı ve altını temizlemek için çektikçe parkeyi zedelemeye başladı.






Artık bazanın altını temizlemek benim için kabus olmuştu çekmesi ayrı dert temizlemesi ayrı dert . 







Bazanın sağlam kalan tek ayağını da ben çıkartarak Modoko nun yolunu tuttum orada ara sokaklarda mobilya parçaları satan yerlere baktım belki on onbes yer dolaştım bir sonuç alamadım bizim baza eski olduğu için ona uygun ayak yoktu . Google den bazayla ilgili aramalar yaptım ama o da beni hayal kırıklığına uğrattı. Yeni çıkan bazaların bazılarına isteğe bağlı tekerlek takıldığını duymuştum tekerlekleri araştırmaya başladım, o kadar çok tekerlek çıktı ki karşıma hem ağırlık taşıyabilecek hem de bazanın altını rahatlıkla süpürmek ve silmek için yüksektecek bazaya uygun bir kaç tekerlek modeli buldum.


Bu tekerleklerin ikisi frenli öne diğer ikisi de düz arka taraf içindi frenli tekerlekleri baza kaymaması için düşünmüştüm.

Bizim mahallede herşeyi bulduğumuz bulamasakta sağolsun bizim için tedarik eden nalburun yolunu tuttum. Oraya gittiğimde nalburda birkaç tekerlek modeli vardı ama benim istediğimi bunların arasında bulamadık nalburun elindeki tekerlek katolağından istediğimi bulduk ve toptancısını aradık bir kaç haftaya kadar getiririm dedi sağolsun iki ay sonra elime ulaştı. 
Geldi gelmesine de eski baza ayağının vidalama yuvaları tekerlekleğinkilere uymadı bizde bir profesyonel birine Çağrı kardeşimize başvurduk sağolsun geldi ve Emre'yle birlikte tekerlekleri kolayca monte ettiler. İstediğimden de güzel oldu artık baza o kadar kolay hareket ediyor ki eskisi gibi iterken fıtık olmuyordum, yüksekliği de idealdi  süpürgenin ayağı kolaylıkla giriyor ve temizlemesi de bir o kadar kolay dı . Tabi ben bunu eş dost arkadaşa anlatınca herkes benim gibi baza dertlisi itemiyorlar çekemiyorlar temizlik sorun onlar da taktırmak için bizim tekerlekleri merak edince bende bu yazıyı yazmaya karar verdim eşe dosta ve internette bu konu da dertli arkadaşlara bir faydam olur diye  konudaki tecrubelerimi sizinle bloğumda paylaşmak istedim. Sizde baza dertlisiyseniz kısa zamanda bu tekerlekleri temin edip ister kendiniz ister bir bir bilene taktırıp hayatınızı daha kolaylaştırabilirsiniz. 

Elif'in notu ; Tekerlekleri ikisi frenli ikisi düz iki ayrı çeşit almıştım ama siz ikisini de düz alın frene gerek kalmıyor çünkü bazanın içini doldurunca kolay hareket etmiyor ve kaymıyor.