Bumerang - Yazarkafe

24 Ekim 2017 Salı

BAHÇEMİZDEKİ ELMALARDAN ORGANİK ELMA REÇELİ YAPTIK...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim....
Bahçemizde kendiliğinden muhtemelen oraya düşen bir çekirdekten olan elma ağacımız bu sene çok büyüdü meyveleri oldukça küçük ve ilaçsız olduğu için kurtlu önce sirke yapmayı düşündüm ama sonra çok lezzetli olduğundan iç kısmından reçel , soyduğum kabuklardan da sirke yapmaya karar verdim.

Topladığım elmalardan reçel ve sirkeyi yaptım Ağustos ayında yaptığım için elma sirkem de oldu ilerleyen günler onu da paylaşacağım.

MALZEMELER
  • 1 kg elma (Soyulmuşu bir kilo) 
  • 4 su bardağı şeker 
  • 5 su bardağı su 
  • yarım çay kaşığı limon tuzu,, 
  • bir tutam hibiskus, 
  • 1 çay kaşığı tereyağ,



YAPILIŞI


Su ve şekeri ve hibiskusu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz (Hibiskus gıda boyası kullanmadan reçelin güzel bir renk almasını sağlıyor.)Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyup (Kabuklarından sirke yapmak için ayırdım.) içini küçük küçük doğruyoruz. 




Kaynayan şerbeti on, onbeş dakika daha kaynatıp elmaları içine ekleyip yarım saat daha kısık ateşte pişirip kapatmaya yakın limon tuzunu koyup bir taşım daha kaynatıyoruz. Sıcakken kavonozlara koyup ters çevirip bu şekilde bir gece bekleyip vakumlanmasını sağlıyoruz.  İki  kavanoz reçelim oldu..  Tadıda oldukça lezzetli elmanın bol olduğu  şu dönemlerde sizde yapıp afiyetle yiyebilirsiniz... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder