Bumerang - Yazarkafe

26 Eylül 2017 Salı

ŞEFTALİLİ TART PASTA GÖRÜNÜŞÜ VE LEZZETİYLE HARİKA


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......



Bayadır paylaşımda bulunamıyorum Yusuf'umun okulu açıldı koşturmaca derken bloğu ihmal ettim bu aralar ama bunu telefi edecek bir tarifle geldim sizlere. Şeftali sezonu bitmeden kolay mı kolay lezzetli mi lezzetli şeftalili tart pastanın tarifini paylaşacağım.

KEK MALZEMELERİ


  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım  paket vanilya
KREMA MALZEMELERİ

  • 100 ml. süt
  • 100 ml. süt krema(yarım kutu)
  • 1 paket krem şanti
  • yarım paket vanilya 
ÜZERİ İÇİN MALZEME

  • 2-3 adet şeftali
  • 2 tatlı kaşığı  mısır nişastası  
  • 2 çay bardağı şeftali suyu 
  • 2 kesme şeker





YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın, sıvı yağı ve sütü ekleyerek tekrar çırpın son olarak un, kabartma tozu,vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırın.


Tereyağ ile yağlanmış tart kalıbınıza karışımı boşaltın.


Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. (Keki fazla kızarmamasına özen gösteriyoruz.)

Kreması için tüm malzemesi soğuk olarak mikserle çırpıyoruz. Ben genelde böyle tart ve turtalara çok güzel bir pasta kremam var onu yapıyorum ama bu sefer kremayı  pişirme ve soğutma zamanım olmadığı için  bu kremayı tercih ettim inanın buda çok lezzetli oldu tadı aynı pastanedeki kremalar gibi bana da alternatif hızlı bir secenek oldu.  


Pişen tart keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp servis tabağına alıyoruz  orasına çırptığınız kremayla dolduruyoruz. 




Şeftalileri kabuklarını soymadan ince bir şekilde dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin.  



Tart jöle içinde şeftali suyunun içine nişastayı ve şekeri ekleyip, koyulaşıncaya kadar pişirip hafif ılıyınca meyvelerin üzerine bir fırçayla sürüyoruz.

Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip,servis yapın. Afiyet olsun....