Bumerang - Yazarkafe

22 Kasım 2016 Salı

YİYECEKLERİ PİPETLE VAKUMLAMA


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......



Almak istediklerim arasında ilk sıralarda standlı mikser ve ev tipi gıda vakumlama makinesi yer alıyor, ama istediğim standlı mikser çok pahalı olduğu için alana kadar normal mikser, vakumlama makinesi de sürekli kendine özel poşet almamız gerektiği için onun yerine de pipet kullanıyorum. 

Gıdaların havayla teması erken bozulmalarına sebebiyet vermekte ne kadar havayla temasını engelleyebilirsek o kadar uzun dayanmalarını sağlarız o mantıkla mesela ıspanak veya maydanozu ve bunun gibi yeşilliklerin yapraklarının sararıp kullanılmayacak vaziyete gelmemeleri için pipetle vakumlama yöntemiyle saklayabiliriz.


Bunun için de yeşillikleri buzdolabı poşetine koyup poşeti ağzını elinizle büzün, İçine bir pipet yerleştirin ve hava almayacak şekilde elinizle sıkıştırın. Pipeti ağzınıza alıp poşette kalan havayı çekin.Yeşillikler sıkışıp, içindeki hava tükenince pipeti çıkarın ve poşetin ağzını elinizle çevirerek içine hava girmemesini sağlayıp sıkıca bağlayın. Yeşillikleri buzdolabında saklayın. Bu şekilde en az 1 hafta yeşillikleriniz bozulmadan kalacaktır.



Buzluğa koyduğumuz gıdaları da bu şekilde pipet le vakumlayabiliriz, Buzdolabı poşetine derin dondurucuda saklamak istediğimiz şeyi koyup içindeki havayı pipetle vakumlayıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Bu vakumlamayla buzluğa koyduğumuz daha düzgün durmasını ve boşuna hava depolamamızı sağlıyor.