2 Mayıs 2016 Pazartesi

DEĞİŞİK, LEZİZ, BEŞ DAKİKALIK PİZZA YAPIYORUZ....



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

Bismillahirrahmanirrahim......

Yusuf'a ne istersin yemeğe ne yapalım dersem hemen anne pizza söyleyelim der. Televizyonlar daki reklamların da etkisi çok bunda durmadan pizza reklamları yayınlıyorlar ,tabi biz pizza söylemiyoruz evde yapıyoruz ama, hamurunu yap sosunu malzemeleri derken taktir erderseniz kolay olmuyor ama oğluşumun da pizza isteğini geri çeviremiyorum. Geçen gün bu sorunumuzu da çözdük kolay mı kolay çok leziz bir pizza hemde bizim toprakların yöresel lezzeti Bazlamayla nasılmı derseniz çok kolay hatta çoçuklarınızla da yapabilirsiniz. Bazlamaları BİM'den temin edebilirsiniz.  Ben yapım aşamalarının fotoğraflarını çektim ama piştikten sonra bir baktım tepsi boş.. Pişmiş fotoğraflarını çekmek başka zamana kaldı....


PİZZA MALZEMELERİ

  • 1 adet bazlama ekmeği
  • 250 gr. rendelenmiş kaşar
  • 1 adet domates
  • dilimlenmiş sucuk
  • isteğe bağlı olarak, mantar, mısır, zeytin,

SOS MALZEMELERİ
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • kuru fesleğen
  • tuz
YAPILIŞI




Bazlamayı ortadan ikiye bölüyoruz bu pizzamızın tabanı oluşturuyor.




Sosu malzemelerini bir kasede karıştırıp pizza tabanımızın üstüne komple sürüyoruz.

Pizza tabanına sosu sürdükten sonra kaşar rendesi, sucuk, domates, zeytin ne isterseniz pizzanıza koyabilisiniz,


ÇİLEKLİ TART KEK



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

Bismillahirrahmanirrahim......




Sonunda çok istediğim tart kalıbını aldım internette ki o güzel tartları görüp imreniyordum alır almaz ümreden gelen bir aile dostumuza ziyarete giderken yaptım, resimlerini gördüğüm tartlardan bile güzel oldu. Malum çilek mevsimi tartımı çilekli yaptım.. Birkaç tarife baktım kendimden ufak değişikliler katarak kekini yaptım. Her zaman pastalara yaptığım pastacı kremasınının ölçülerini azaltarak kremasında uyguladım son olarak tart jöle olarak önceden yaptığım çilek marmelatını kullandım...