Bumerang - Yazarkafe

4 Nisan 2016 Pazartesi

ÇİLEK MARMELATI YAPTIM..


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......


Malum bahar geldi ve arabalarda çilekler satılmaya başladı . Geçen seneden yaptığım çilek reçeli bitince evdekilerin yoğun isteği üzerine çilek reçeli yapmak için çilek aldım ama tezgahlar da yeni çıktığı için hem pahalı hemde oldukça büyük , bu çileklerden reçel yapmak pek istemedim vesile yengemim tarifiyle çilek marmelatını yaptım hem basit hem çok lezzetli oldu hazır glukozlu reçeller yerine kendiniz ve çocuklarınıza doğal reçeller, marmelattlar yedirin. Bir kere yaptıktan sonra inanın tüm reçellerinizi kendiniz yapacaksınız.



MALZEMELER

  • 1 kilo çilek
  • 1 kilo şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI


Çileklerinizi kumu ve toprağı varsa temizlenmesi için bir süre suda bekletip bir kaç kere bol suda yıkayıp saplarını temizledikten sonra blendırdan geçirip tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri koyup kaynamaya başlayınca içine bir tatlı kaşığı tereyağı ve beş damla limon ekleyip kısık ateşte kıvamı gelinceye kadar kaynatıyoruz. Marmelatımız hazır eğer uzun süre saklayacaksanı henüz sıcakken kavonoza koyup ağzını kapatıyoruz hemen tüketecekseniz ılıdıktan sonra kavonozlara koyabilirsiniz. Bu marmelatı kek, pasta ve kurabiyelerde de kullanabilirsiniz.



Elif'in notu : Kaynamaya başlayınca İçine bir tatlı kaşığı margarin yada tereyağı koyuyoruz, bu kaynarken üzerine kef çıkmasını önlüyor elinizde kaşık durmadan köpük almaktan kurtuluyorsunuz berrak bir reçeliniz ve marmelatınız oluyor.