Bumerang - Yazarkafe

29 Mart 2016 Salı

PORTAKAL KABUĞUNU ŞEKERLE SAKLAYALIM...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......



Portakalın aroması o kadar güzeldir ki keklerde , muhallebiler de hamur işlerin de kullanılır, özellikle yazın pek bulunmuyor portakal , ben de reçel yaptığım portakalların rendelediğim kabuklarını şekerle karıştırıp muhafaza ediyorum gerektiğinde de çıkarıp kullanıyorum. 

MALZEMELER 

  • Portakal 
  • Şeker 



YAPILIŞI 

Portakal kabuğunun rendeleyin, içine şeker ekleyin karıştırın . Bir portakala ortalama iki kaşık şeker katabilirsiniz isteğe bağlı fazlada ekleyebilirsiniz. Benim yaptığım gibi şekerle karıştırdıktan sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz yada bir kavanoza yerleştirip buzdolabının rafında saklayabilirsiniz . Bu şekilde uzun süre dayanıyor.

MİNYON LİF YAPTIM .....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......




Yusuf la nette gezerken gördük minyonlu lifi tabi bizimki çok beğendi anne bana da yaparmısın deyince dayanamadım yaprarım dedim bir kaçgün içinde ipleri tedarik edip başladım..Hiç aklıma gelmezdi birgün lif öreceğim çünkü o kadar çok varki sağ olsun eş dost yaşlı teyzeler hepsi lif örüyorlar... Ama bu lif o teyzelerin ördüğü gibi çiçekli böcekli değil değişikti çocukların ilgisini çekecek cinsten çizgifilm kahramanı minyonluydu hemencecik ilkini örüverdim aman Allah'ım ne zevkli ikincisini de ördüm hatta şu an yazımın taslağını yazarken üçüncünün yarısındayım.. ..böyle zevkli örülünce halasının mavişine de öreyim dedim Daha life başlamadan şevval bende isterim diye söylenmeye başladı ona da öreceğim mecburen :) Yusuf ördüğüm lifleri anne bunlar kimin diye sorunca şevval ve umut'a dedim benim sevgi böceğim hemen Yağız Alpe'de örelim anne dedi arkadaşı Metehan'ı da unutmadı anlıyacağınız toplam da beş adet öreceğim .. Örerken resimlerini de çektim belki sizlerde örmek istersiniz.

        
    
Bunlarda şaşı minyonlarımız...