Bumerang - Yazarkafe

24 Şubat 2016 Çarşamba

ÜÇ KATLI ŞEVVALİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI (RULO KATLI, BOLİBONLU, KALPLİ)




Yusufum dan başka beş tane daha yavrum var benim ... Emre'miz ilk göz ağrımız, Ahmet canımın içi huysuz şirinimiz , Beyza pamuk kızımız, Şevval cimcimem asistanın ve son numaramız şuanda üç yaşında olan umutumuz bitanemiz mavişimiz yaramazlıkta sınır tanımayan oğlum benim, mevlam onların yüzünü hep güldürsün ... Onları o kadar seviyorumki anlatamam .... umutun birinci yaş günü pastasını ben yapmıştım ilk kez yaptığımdan mı ne çoçukların değimiyle efsane oldu . Şevval'e de sana da Barbi bebekli pasta yapacağm dedim şevval isyanlarda ben çocukmuyum ( bu arada şevval geçen sene 18'e girdi) o da teyze sen barbili pasta yaparsan ben doğum günüme gelmem dedi ve bende vaz geçip onun isteği üzere köstebek pasta yaptım, Bu senede teyze iki üç katlı pasta deneyelim mi dedi.. ilk defa üç katlı pasta yaptım ve buda ilk olduğundan mı bilmem çok güzel oldu .. Bir gün önce pastayı yaptık ama neyle nasıl süsleyeceğimize bir türlü karar veremedik sağolsun süsleme fikirleride emreden geldi el birliğiyle pastayı kotardık bu iştende yüz akıyla çıktık sırada diğer kuzuların pastaları iyki doğdunuz iyki varsınız iyki sizin halanız ve teyzenizim .







Pandispanya Malzemeleri 

  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı bugday nişastasi 
  • yarım paket karbartma tozu 
  • vanilya 

Krema Malzemeleri 



  • 1,5 su bardağı süt 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 3 adet yumurta sarısı 
  • 1 paket toz krem şanti

ÜZERİ İÇİN 
  • Bolibon 
  • Çakıl çikolata
  • Rulokat
  • Muz (arakatlara koymak için )
  • Kivi (arakatlara koymak için ) 
Ben tüm ölçüleri 2 katı yaptım sizde yaptığınız pastanın büyüklüğüne göre istediğiniz ölçüde arttırabilirsiniz. Sütün içine vanilya, nişasta, tereyağ, tozşeker, un , yumurta sarısı ekleyip pürüzsüz bir şekilde olana kadar karıştırıp ocağa koyuyoruz. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alıyoruz soğuttuğumuz muhallebi içine toz kremşantiyi ekleyip mikserler çırpıyoruz. Pastacı kremamız hazır. 

Diğer yandan Pandispanya yapıyoruz . Yumurtayla şekeri çırpıyoruz. Kuru malzemeleri karıştırıp eleyerek çırptığımız yumurtalara katıyoruz. Bu pastanın altını dikdörtgen yaptığım için Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 3 seferde ince şekilde döktüğüm pandispanyaları pişirdim.
ikinci katın kalıbı 
İkinci katı kalpli silikon tuperware kalıbına dökerek yine 3 seferde pişirdim. 
üçüncü katın kalıbı
Son katıda tepside pişirip kalp kalıp la kestim. Kendi ayarınızda pişirin kek çok pişmiyecek bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz . Soğumaya bırakıyoruz. Kremamız ve pandispanyamız hazır şimdi sıra birleştirmede. 

Pastayı yapacağımız zemine ilk pandispanyayı yerleştirip üzerine pastacı kreması ve tüm yüzeye muz ve kivi döşedim üzerine ince bir tabaka meyveleri örtecek kadar krema sürdüm, üzerine ikinci pandispanyayı yerleştirip aynı şekilde krema, meyveler ve tekrar krema sürüp üçüncü pandispanyayı yerleştirdirdim pastnın dikdöretgen birinci katı oldu bu şekilde.
ikinci kat olan kalp şeklindeki pandispanyayı dikdöretken pastanın ortasına krema meyve pandispanya şeklinde yerleştiriyoruz.

pastamızın üçüncü katını kalp şeklinde ki kalıpla  kestiğimiz pandispanyamızı bu sırayla yerleştiriyoruz. 

Pastanın etrafına ve üzerine ince bir tabaka krema sürdüm . Pastayı bir gün önce yapıp bir gece buzdolabında beklettim. 

Sıra süslemede pastanın ilk dikdörtgen katının ve ikinci kalp katını rulo katlarla çevreledik ve çakıl çikolataları boş olan aralara yerleştirdik üçüncü kalpli katada bolibonla çevirdik . 

Alt dikdörtgen katının rulo katları kırmızı kurdeleyle bağladık. 


Tabi yazısız olmaz evimizin biriciği yazılı levhayı yerleştirdik. 


Seni seviyoruz .... İyki doğdun..... Şevval...

ELMALI KURABİYE ....

Buda ablamın asırlardır yaptığı elmalı kurabiyesi birlikte yaptık ve fotoğrafladık yapanlara afiyet olsun.....


Hamur Malzemeleri 
* 3 Su bardağı un
* 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 şeker kaşığı kabartma tozu
* 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
* 1 kahve fincanı pudra şekeri 

İç Malzemeleri 
*  3 Orta boy elma rendesi 
*  1 tatlı kaşığı tarçın 
*  1 küçük boy çay bardağı şeker
*  1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı   

Rendelenen elmalar tarçın ve şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca isterseniz ceviz ekleyebilirsiniz.














Hamur malzemelerinin hepsini 

karıştırıp azar azar un ilave edip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.



Hamuru parçalara bölüyoruz ve bir merdane yardımıyla açıyoruz


Açtığımız hamuru , yuvarlak bir şekilde kesiyoruz, ben bardak yardımıyla kestim . Elde ettiğimiz yuvarlak parçaları iç harcı koyup istediğimiz şekili veriyoruz. 

170 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Henüz soğumadan üzerine pudra şekerine buluyoruz . Afiyet olsun....