Bumerang - Yazarkafe

24 Ocak 2016 Pazar

PATATES PASTASI





Geçen günlerde babamın arkadaşı Dursun abi bize ziyarete geldi sağolsun gelirkende köyde organik olarak  yetiştirdiği patateslerden bol miktarda  getirmiş.Gerçekten de  tadı o kadar farklı ki keşke böyle sebzeleri her zaman  bulup alabilsek.  Bende  onla  devamlı yaptığım ve çok severek yediğimiz kolay bir salata tarifi vereceğim. Ben Tupperwarenin prenses tacı kalıbını kullandım siz isterseniz normal kek kalıbına streç flim sererek, silikon kalıba yada normal bir cam tepsiye kat katta yapabilirsiniz.  


MALZEMELER

  • 7-8 adet büyük patates
  • Salatalık turşusu
  • Mısır
  • Havuç
  • Pancar turşusu
  • Yeşil soğan, Dereotu, Maydanoz    
  • Tuz,Mayonez,Limon,Yağ, 



YAPILIŞI 

Patatesleri haşlıyoruz, haşlanan patatesleri ezip püre haline getirip içine damak zevkinize göre mayonez limon yağ  ekleyip karıştırıp dört parçaya  ayırıyoruz. 


ilk parçaya mısır ve küçük küçük doğradığımız salatalık turşusu ekliyoruz ve kalıbımızın en altına yerleştiriyoruz. 



Havucu rendeleyip hafif yağda soteleyip  patatesle karıştırıp onuda ikinci katına yerleştiriyoruz. 


Pancar tuşusunu  rendeleyip patatesle karıştırp onuda üçüncü kata yerleştiriyoruz.

Birkaç dal yeşil soğan, maydonoz, dereotu  kesip patetesle karıştırıyoruz ve son kata yerleştiriyoruz



Kalıpla birlikte buzdolabında dinlendirip ters çeviriyoruz. Patateslerin içine  istediğimiz malzemeleri ekleyip çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun......