Bumerang - Yazarkafe

19 Ocak 2016 Salı

İNCİR UYUTMASI (İNCİR TELEMESİ)







Bu tatlıyı çok duymuştum daha çok ege tarafında yapılıyor. Diğer yöresel tatlılara göre çok hafif sadece süt ve incirle yapılıyor. Bende inciri ve sütü alıp bu tatlıyı yapmaya niyetlendim. Tatlıyı yapmak için sütü kaynattığım da süt kesildi kesilen sütten peynir yaptım. Pes etmedim tekrar süt temin ettim tatlıyı yaptım ve uyuttum bu seferde mayalanmadı sanırım süt mayalanması kadar sıcak değildi bunuda incirli süt niyetine içtik . Ben yine inatla birkaç gün sonra tekrar denedim ve sonunda tatlıyı tutturdum. Hafif bir tatlı fazla şekerli sevmeyenler diyet yapanlar şeker eklemeden de yapabilir . Küçük porsiyonlarda yapmanızı öneririm . Afiyet olsun....



MALZEMELER

  • 5 su bardağı süt
  • 15 adet kuru incir
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı şeker (yada 1 yemek kaşığı pekmez)

YAPILIŞI



İncirleri derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave ederek yumuşayana kadar bekliyoruz.


Yumuşayan incirleri saplarını kesip küp küp doğrayın.








Sütü kaynatmadan ısıtın.
Doğradığınız incirleri büyük bir kaseye alıp üzerini aşana kadar bir bardak kadar sıcak sütü ekleyip blender den geçirip içine şekeri, tarçını ve kalan oldukça sıcak sütü döküp karıştırıyoruz.


Kasedeki incirli sütü hızlıca kaplara paylaştırın, üzerine çay kapagı kapattım ve üzerine temiz bir havlu örttüm ve yoğurt mayalar gibi   iki saat kadar oda sıcaklığında dinlendirdim.
Süt mayalandımı koyu kıvamda olacak tatlıyı buzdolabına alın ve 1 saat kadar daha dinlendirin.

İsteğe göre süsleyerek servis yapın.