Bumerang - Yazarkafe

16 Kasım 2016 Çarşamba

PASTIRMALI MADIMAK YEMEĞİ,


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......


Şarkılara konu olan madımak yemeği yaptım. Geçenlerde sizinle paylaştığım Yenikapı sivas tanıtım günlerine gittiğimde hemen hemen her stantta kurutulmuş madımak görmek mümkündü. Sivasın meşhur otu Anadolu'nun değişik yerlerinde toplanıp bazen çiğ olarak salatalarda bazen bir börek ve gözleme olarak yada yemek olarak yapılır. Markette gezerken madımak konservesini gördüğüm de hemen bir şişe aldım bir kısmını yemek olarak yapmaya karar verdim bir kısmını da gözlemede kullanmayı tasarladım. Şimdi sizlerle ilk olarak paylaştığım pastırmalı madımak yemeğini ilk fırsatta da yapınca gözlemeyi paylaşacağım. 

MALZEMELER
  • 400 gr madımak konservesi
  • 100 gr pastırma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • Tuz, su, karabiber, yağ, 

ÜZERİ İÇİN

  • Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI


Madımak konservesini çok tuzlu olduğu için bol suda yıkıyoruz ve süzüp elimizle hafif sıkıyoruz. 

Bir tencerede yağı kızdırıp içine soğanları atın ve kavurun, salçaları ekleyip kavurmaya devam edin, Kavurulan soğanlara ve salçaya pastırmaları ekleyin, pastırmaları soğanlarla birlikte bir iki kez çevirin,

                  


Üzerine yıkadığımız madımak otlarını tuzu ve karabiberi, ekleyip karıştırıp birkaç dakika sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyun kapağını kapalı şekilde pişirmeye devam edip, ortalama yirmi dakika kadar pişirip, ocağın altını kapatın ilk sıcaklığı geçtikten sonra yemeğe hazır.

Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Afiyet şifa olsun.