بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Asmamızda ki üzümleri topadıktan sonra onlardan kış için konserve yapmıştım, birkaç salkım üzümüde daha olmadığı için asmada bırakmıştım, hafta sonu o kalan üzümleri de topladık birazını yedik kalan üzümleri de değerlendirmek için evde olan çekirdeksiz üzümleri de ekleyerek komposto yaptım.
KOKULU LAZ ÜZÜMÜNDEN KONSERVE TARİFİNE BURADAN BAKABİLİRSİNİZ.
MALZEMELER
- 650 gram Laz üzümü
- 250 gram çekirdeksiz üzüm
- 3 lt su
- 1 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Üzümleri yıkayıp süzüp tenceremize alıyoruz
Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayınca içine şekerini ekliyoruz şeker ilavesi sizin damak zevkinize kalmış az veya çok olabilir.
Üzümleri süzgeçten geçiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder