Bumerang - Yazarkafe

29 Eylül 2016 Perşembe

DERİN DONDURUCUDA KIŞLIK MENEMENLİK



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......






Geçen sene derin dondurucu almıştık bu arada kendisinden çok memnunuz ama inanın o bile yetmiyor artık.Kışın  domates ve biber  bulamıyoruz ya da bulsak ta ne tadı var ne tuzu   işte çözüm, derin dondurucuda olmazsa olmazım menemenlik bu sene yapmakta biraz geç kalsakta  sonunda  on kilo kadar domatesten yaptım  . . .  Tek menemen  yapmakta kullanmıyorum yemeklerde de çok kolaylık  oluyor,  mutlaka yapın derim ....   Şimdiden afiyet şifa olsun...  


 MALZEMELER


  • 10 Kilo domates
  • 1 kilo biber
  • Tuz ve yağ


Öncelikle domatesleri güzelce yıkayıp  bir bıçakla önüne ve arkasına artı yapıp sıcak suya atıyoruz böylece kabuklarını kolayca soyuyoruz . İsterseniz kabuklarını direk bıçakla da soyabilirsiniz.  Soyduğumuz domatesleri küçük küçük doğruyoruz.

Diğer taraftan biberlerimizi yıkayıp istediğiniz büyüklükte kesip tencereye yağın içine koyup kavuruyoruz, kavrulan biberlerin içine domatesleri atıp  biraz pişince tuzunu atıp altını kapatıyoruz .Tencereyi ocaktan  alıp menemenlerimizi soğutmaya bırakıyoruz  .





Soğuyan menemenleri Tupperware antartikalarımıza  bölüp derin dondurucuda donduruyoruz kalıp haline gelen menemenlerimizi buzdolabı poşetlerine koyup kışın yemek için derin dondurucuya yerleştiriyoruz. Benim yaptığım  on kilo domates, bir kilo biberden  on kalıp çıktı  geçen sene elli kalıp kadar yapmıştım ve kışın bitimine kadar anca yetti, bu sene  birkaç sefer daha  menemen yapmam gerekecek herhalde. Özellikle benim gibi çalışan bayanlar için büyük kolaylık sizde kışın evdekilere sağlıklı ve lezzetli yemekler yedirmek isterseniz kolları sıvayın ve başlayın derim şimdiden kolay gelsin  ..






1 yorum: