6 Nisan 2016 Çarşamba

YAĞ MANTISI ( KAYSERİ YÖRESİ )


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 


Bismillahirrahmanirrahim......

Çok duymuştum  kızarmış mantıyı ama yapması bir türlü nasip olmamıştı. Biraz İnternette  tarifine bakındım Nursel'in mutfağının yıllar önce Kayseri de yaptığı proğramı izledim   iki çesit kapaması var  ben ikisini de  uyguladım  özellikle yuvarlak olanı  o kadar güzel oldu ki lokma tatlısı gibi kabardı. Oğluşum  yerken ''Anne bunu nereden öğrendin çok güzel olmuş.''diye birkaç kere sordu ve çok yedi Yusuf  çok beğendiğine göre oldukça sık yapacağız bu mantıyı . Siz de yapın derim özellikle çay yanına çocuklarınız için ideal. Arzu ederseniz  sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla da servis yapabilirsiniz.    Afiyet şifa olsun ....


MALZEMELER
  • 4 su bardağı un 
  • 3 çorba kaşığı yoğurt 
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un 

İÇ MALZEMESİ 
  • 250 gram 
  • 1 orta boy soğan
  • maydonoz
  • pul biber
  • tuz
ÜZERİ İÇİN
  • Salça sos
  • Yoğurt

YAPILIŞI 

Hamuru malzemelerini  karştırıp fazla katı olmayan bir hamur yoğuruyoruz. İçine koyduğumuz yoğurt  fazla yağ çekmesini önlüyor mayalanmasını beklemeden hemen açabiliriz.  Öte yandan kıymalı içi hazırlıyoruz. Açtığımız hamuru iki parçaya bölüp açıyoruz.  


Kıymalı içi aralıklarla koyup    diğer hamuru üzerine kapatıp bir çay bardağı  yardımıyla  kesiyoruz . 


İkinci hamuru  da açıyoruz  onuda kare kare kesip üzerine  kıymalı harçtan koyup  mantı gibi kapatıyoruz.  


Bol kızgın yağda kızartıyoruz. İster sarımsaklı yoğurtla ister sade servis yapıyoruz.