Bumerang - Yazarkafe

15 Aralık 2015 Salı

MERCİMEKLİ NOHUTLU KARNIBAHAR YEMEĞİ





Kış denince akla gelen yemeklerden karnıbahar   bende sık sık yaparım. Kızartmasını,  yemeğini, fırında beşamel soslusu  şimdide size nohutlusunun tarifini vereceğim.   Afiyet şifa olsun.



MALZEMELER

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı et suyu ve ayrıca içme suyu
  • Tuz, baharat ,yağ,
  • yarım limon



YAPILIŞI .



Yemeklik doğradığımız soğanları  yağda soteleyin. Salçaları ilave edin.  Diğer tarafta karnabaharı çiçeklere ayırıp biraz haşlayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin üzerine buzlukta bulundurduğum haşlanmış mercimeği, nohutu, baharatı  etsuyunu ve üzerini geçmiyecek şekilde suyu ekleyip  yani tüm malzemeyi ekleyip  ağzı kapalı bir şekilde kaynayana kadar pişirip ocağın altını kısıp bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz. 

Karnabahar biraz yumuşayınca ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun.