14 Aralık 2015 Pazartesi

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI ÇITIR ÇITIR.......



Kışın çiçeği karnıbahar kar gibi beyaz özellikle kızartmasını çok severim şimdi size çıtır çıtır sodalı bir tarif vereceğim normal de yaptığımızdan daha çıtır  oluyor dener denemez palaşmak istedim...


Malzemeler

  • 1 şişe soda (200 ml.)
  • 2 adet yumurta
  • 1 büyük çay bardağı nişasta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz



YAPILIŞI

Karnıbaharı çiçeklerini ayırıp tuzlu suda haşlıyoruz. Maden sodası ve yumurtayı çırpın ve diğer  malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz . Koyu bir kıvam  olacak. Haşlayıp elinizde hafif sıkıp suyunu çıkardığımız karnıbaharı bu   harca bulayıp kızgın yağa atıp kızartın. Düşük ısıda kızartırsanız, çok daha çıtır olacaktır.






2. PEPEÇURA '' KOKULU LAZ ÜZÜMÜNDEN'' (Grape Pudding)

Hafta sonu bizim çocuklar Beyza'la Ahmet  geldiler onlar gelince hepimiz toplandık tabi, iki gün boyunca  çocuklar ne isterlerse onu yaparız etli ekmek, muhallebili  kemal paşa tatlısı , erikli turta , makarna salatası yaptık  kızların  çok sevdiği sütlü çorbada  vardı  birde geçenlerde yaptığım Pepeçura muhallebisini merak ettiklerini söylediler bende dururmuyum  buzluğa kaldırdığım üzüm suyunda hemencecik yapı verdim. Bu seferde farklı bir tarif denedim ... Buda güzel oldu  beğendiler çoçuklar,  kendisine has kokusu olan bu  muhallebyi deneyin derim.....


MALZEMELER


  • 3 Bardak üzüm suyu
  • 2 Yemek kaşığı nişasta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1yemek kaşığı tereyağ 
  • Fındık ve ya ceviz

YAPILIŞI

Üzüm suyu, nişasta, şekeri  karıştırp  ocakta pişiriyoruz muhallebi kıvamına gelince  indirmeye yakın bir kaşık tereyağı ekliyoruz, kaselere bölüyoruz. üzerine  istege bağlı fındık veya cevizle ikram ediyoruz. Karadenizin tatlısı olduğu için fındığın daha  yakışacağını düşünüyorum...
Afiyet olsun