Bumerang - Yazarkafe

26 Ocak 2015 Pazartesi

TESBİHLERİM


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim...... 




Yine kendime güzel bir uğraş buldum. Tesbihleri  gördügümde çok beğendim bunu mutlaka yapmalıyım dedim. Becere bilirmiyim derken bir bakmışım boncukları alıp yapıvermişim. Maliyeti biraz fazla ama çok güzeller.  :)      

Malzemeler

-99 adet Kristal cam boncuk
-1 adet Tesbih ipi
-1 adet İmame 
-2 adet Durak  (taşlı pul)
-1 adet püskül















TARÇINLI ÇITIR KURABİYELER


İnternetteki sorun nedeniyle uzun süredir sizinle paylaşımda bulunamıyordum. Sorun çözüldü inşallah  !!!!!  İlk olarak  çok beğendiğimiz bir tarifi  paylaşacağım. Tarif  Merve kardeşimizden geçenlerde yaptığında bize de yollamış fazla tatlı kurabiye sevmeyen ben bile bayıldım sağolsun oda whatsapp hemen tarifi attı  bizde denedik sonuç mükemmel yapması kolay.


MALZEMELER

- Yarım margarin
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı buğday nişastalı
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri 
- aldıgı kadar un

ÜZERİ İÇİN
-Pudra şekeri
-Tarçın







YAPILIŞI

Malzemeleri yapmadan önce  mümkünse oda sıcaklığına getirirsek yoğurma işlemimiz daha kolay olur. Ben pudra şekerini biraz fazla koydum . Bütün malzemeleri  karıştırıp yoğurup fazla sert olmayan yumuşak kıvam bir hamur elde ediyoruz ve  istediğimiz şekli veriyoruz  kurabiyelerimiz kalın olmayacak. Ben tupperwarenin sihirli merdanesiyle açtım yanlara taktığım aparat sayesinde kurabiyelerimin hepsi aynı kalınlıkta oldu ve yapım süresi oldukca kısa sürdü. Hamuru ister bir kalıp yardımıyla ister benim yaptığım gibi baklava şekil vererek üzerini çatalla çizerek yapabilirsiniz. 170 derece fırında 15-20 dk. pişiriyoruz .Fırından çıkardığınız Kurabiyeler henüz soğumamışken pudra şekeri ve istediğiniz kadar tarçını karıştırıp kurabiyeleri bu karışıma buluyoruz. Afiyet olsun. Bu nefis tarif için teşekkür ediyoruz. ........