Bumerang - Yazarkafe

2 Aralık 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI, PORTAKALI AYVA YEMEĞİ



                                         



Ben zeytinyağlı bazı yemeklerde limonun yanında portakal suyunu da kullanırım kereviz, pırasa, enginar gibi   yemeklere  güzel bir tat veriyor. Aldığım ayvaların yarısını tatlı yaptım yarısını da ayva yemeğin de kullandım. Zeytinyağlı yemekleri seviyorsanız  yapmanızı öneririm.Basit kolay bir  tarif . 



MALZEMELER


  • 3 adet ayva
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates 
  • 1orta boy adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 adet portakal
  • Tuz ve toz şeker

YAPILIŞI

Ayvaları soyup ikiye bölün,çekirdeklerini çıkarın. Kararmaması için limonlu suda tutun . Tencereye yağı, soğan ve sarımsağı ve havucu ekleyip soteleyin. Diğer tarafta limon suyu, zeytinyağı, şeker, tuz ve su ile sos hazırlayın. Tencereye küp küp doğradığınız patatesleri  ve sosu ekleyip beş dakika daha pişirdikten sonra ayvaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirip altını kapatıyoruz . Tercihen soğuk olarak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder