Bumerang - Yazarkafe

24 Aralık 2015 Perşembe

DEĞİŞİK BİR LAHANA TURŞUSU ....

SALÇALI TURŞU 





Marketten oldukça büyük bir lahana almıştım. Üst dallarından sarmaya uygun yerlerini alıp sardım. Kalan kısımlarını ve orta kısmını kabuska yapacaktım ama iki tencere dolma olunca kalan kısımlarını nette gördüğüm turşuyu yapmaya karar verdim. Yapımı çok kolay tadı güzel alternatif bir tat acı ve turşu sevenlerin beğeneceğini umuyorum. 






MALZEMELER


  • Lahana
  • 1 kaşık domates salçası
  • 2 kaşık biber salçası
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • tuz ve kırmızı biber

YAPILIŞI 


Benim Lahanam ortalama bir tepsiyi dolduracak kadardı sizde lahananız kadar iç harcı çoğaltıp yada azaltabilirsiniz. 







Lahanayı kıyalım ... üzerine sarımsağı ezelim.



 1 kaşık domates salçası 2 kaşık biber salçası, pul kırmızı biber ,tuz ve sirkesini koyup elimizle iyice lahana yumuşayıncaya kadar karıştıralım. 

Lahana iyice ölüp karışınca ağzı kapalı bir kavanoza koyup buzdolabında saklayabiliriz. Bu turşuyu salata gibi hemen yiyebilir yada buzdolabında ağazı kapalı şekilde on gün kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder