Bumerang - Yazarkafe

18 Aralık 2015 Cuma

AYICIKLI KURABİYELER ANAOKULU PAYLAŞIM GÜNÜMÜZ.... BEAR COOKIES ...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......

Yusuf'um anaokuluna gidiyor seneye kısmetse birinci sınıfa başlayacak .... Yusuf'ların Anaokulunda belli zamanlarda paylaşım günleri oluyor çocuklar sırayla evlerinden   kek, börek yada küçük hediyeler   getirip arkadaşlarına sunuyorlar. Şimdide sıra bizde benim kuzucum sakız şeker bile alırken anne arkadaşlarıma da alalım der hediye etmeyi birilerine bişeyler vermeyi çok sever tabi sıra bizde olunca ne yapalım telaşı sardı beni ne yapsak acaba derken hem küçük bir hediye almak  hemde oğluşumla birşeyler yapmak istedim  . Ayıcıklı kurabiye yaptık Yusuf'la çok güzel  vakıt geçirdik çok eğlendik hem böyle aktifite yapmak hemde arkadaşlarına ikram etme düşüncesi daha zevkli yaptı kurabiye yapışımızı. sonucunu da görünce dahada bir mutlu olduk.  Yusuf'un harika anne , muhteşem olmuş anne sesleriyle paketledik kurabiyeleri. O küçük elleriyle arkadaşlarına birşeyler yapma ve böyle güzel sonuç elde etmek çok sevindirdi onu.  Daha öncede Yusuf'la  çok kurabiye yaptık ama görsel olarak bu kadar güzel olacağını beklemiyordu herhalde. Sizde deneyin hem görsel olarak çok güzel hemde sevdiklerimizle paylaşmak   güzel bir duygu . Mevlam ömrümüzün sonuna kadar  soframızda bir lokma kuru ekmeğimizi paylaştığımız sevdiklerimiz eksik etmesin.....









MALZEMELER
  • 1 paket margarin 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un 
  • 2 yemek kaşığı Kaao
  • Damla çikolata
  • Yumurta akı (yapıştırmak için)

YAPILIŞI




Yağla pudra şekeri karıştırılır içine bir yemek kaşıgı sıvı yağda eklenir  bu karışıma un, nişasta ve kabartma tozu eklenerek  kulak memesi kıvamında yoğrulur  un aldığı kadar kullanıyoruz ortalama  üç bardak  kadar.  Bu hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz. ( Ben tarttım benim hamurum ortalama 900 gramdı). iki parçasına kakao ve iki  yemek kaşığı sıvı yağ  ekleyip yoğuruyoruz. Kakaoyuda  kendi istediğiniz miktarda koyabilirsiniz ben iki yemek kaşığı dedim ama rengi açık geldiyse biraz daha ekleyebilirsiniz hamurunuzun kıvamı kaaodan  koyulaşırsa biraz daha yağ  ekleyip yuğurun. Hamurumuz hazır şimdi ayıcık şeklini vermesine geçelim.
Hamurunuzu kakaolu kısmın  iki yağlı kağıtın ortasına yerleştirip açıyoruz, su bardağı yardımıyla kesiyoruz . Yirmibir adet ayıcık kafamız oldu.  Beyaz kısmınıda aynı şekilde açıp ufak bir kapakla her kafaya üçer adet  yuvarlak kesiyoruz .




                                


Hamuru ben Tupperwarenin sihirli merdanesiyle açtım yanlardaki aparatı sayesinde kurabiyelerinizin kalınlığı aynı oluyor gerçekten ismi gibi sihirli . Kurabiyelerimizin kalınlığının aynı olması pişme esnasında bazı yerlerinin pişip  bazı yerlerinin yanmasını engellermek açısından önemli.   




iki küçük  beyaz yuvarlağı kulak  için  yumurta akı sürüp  kakaolu yuvarlağın altına yerleştiriyoruz. Bir adet beyaz yuvarlağıda ağız kısmı için kakaolu kısmın üst tarafına yumurta akı sürüp yerleştiriyoruz. Fazla bastırmayın çünkü yumurta akı yapıştırıyor.  Beyaz hamurdan iki yuvarlak  yapıp gözler için ona da  yumurta akı sürüp onlarıda yapıştıp üzerine  damla çikolata yerleştiriyoruz, son olarak ağız kısmına  çay kaşığını batırarak ağız ve damla çikolatayla burun yapıyoruz ayıcığımız hazır. 







Bu aşamada kurabiyelere bizim yaptığımız gibi tahta çubuklar takıp yada  çubuksuz pişirebilirsiniz. 160 derece fırında 20-25 dk. kontrollü pişirin .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder