Bumerang - Yazarkafe

3 Kasım 2015 Salı

HAMSİLİ PİLAV......





İlk denemelerinden birini daha yapıyorum hamsili pilav . Mezgit dışımda  pek balık sevmem ama birkaç kere yediğim hamsili pilavı sevdim  ablam da baktım  hamsi alıp ayıtlamış her şey hazır  gel bunu hamsili pilav yapalım dedim ve kolları sıvadık hemencecik yapıverdik ,  Korktuğum gibi zor değilmiş bundan sonra sık sık yapmayı düşünüyorum.  


Malzemeler 

  • 1,5 kilo Hamsi
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 2 adet soğan 
  • Yarım demet maydonaz
  • kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • Mısır unu
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kuru nane
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 



Öncelikle hamsileri temizleyip kılçıkları ve kafaları alınıp yıkanır.  Böylece hamsimiz hazır vaziyette olur. 





Kabımızı alıp her tarafını yağlıyoruz . Temizleyip yıkayıp süzdürdüğümüz  hamsilerin dış kısmını mısır ununa bulayıp pişireceğimiz kabın yan duvarlarından taşırarak  ortaya doğru diziyoruz .






Öte yandan İç pilavı yapmaya başlıyoruz. Tavaya yağın içine soğanı koyup pembeleşince içine pirinci fıstığı, üzümü, tuzu ve iki bardak suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilavı ocaktan alıp tarcın, baharat, nane ve maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.









Pişen iç pilavı tavaya dizdiğimiz hamsilerin üzerine döküyoruz yanlardan başlayarak hamsileri kapatıyoruz ocakta yada fırında  arkası önü kızarana kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder