9 Kasım 2015 Pazartesi

ERİKLİ TURTA .....

 şeftalili turta




Erikli turta dedim ama turtamı desem kek mi desem bilemedim .. Yurt dışından bi tarif  bizim kızlar Sermin'le Derya istanbula son geldiklerinde yaptılar çok beğendim hemen tarifini aldım.  Tarif için çok teşekkür ediyorum kızlara hayatımda tanıdığım yüzüne bakınca kalbinin güzelliği görünen  kalplerinde zerre kötülük olmayan nadir insanlardan sizi seviyorum kızlar :)) . Birkaç kerede değişik meyvelerden denemeler yaptım müthiş bir tat  bir gün beklerse daha güzel oluyor ama kalırsa tabi... 

MALZEMELER

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 125 gram tereyağ
  • 2 paket vanilya 
  • 1,5 su bardağı un 
  • Erik, kayısı, şeftali  istediğiniz bir meyve


YAPILIŞI 

Yumurta, şeker ve vanilyalar şeker eriyene kadar iyice çırpılacak, Tereyağını keki pişireceğiniz  kabın içinde fırında eritiyoruz hem yağ eriyor hem kabı yağlamış oluyoruz. yağ biraz ılıyınca   karıştırdığımız yumurta ve şekerin içine ekliyoruz ve elediğimiz unu da ekleyip karıştırıp tepsiye döküyoruz üzerine  istediğimiz şekilde meyveleri diziyoruz .

150 derece fırında pişiriyoruz. Püf noktası  buzluğa koyduğumuz meyveler den yaptığımızda meyvelerin içlerinde  piştikten sonra suları birikiyor bu suyu meyvelerin üzerine sürüyoruz bu da keke  parlaklık veriyor.





 Eğer meyvelerde su birikmedi yada küçük parçalar şeklinde koyduysanız bir parça reçeli kekinizin üzerine sürüp parlaklık sağlayabilirsiniz.  Ben erikli ve kayısılısını denedim.
 afiyetler olsun....



                                                                 ERİKLİ TURTA