Bumerang - Yazarkafe

17 Kasım 2014 Pazartesi

BOŞNAK BÖREĞİ KIYMALI,HOME MADE BOSNİAN PATTY (MEAT ),


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......

Kıymalı böreğe bayılırım  bide  dışardan aldığımız çıtır çıtır börekleri hepimiz severiz herhalde. İstediğim tadı bulmak için bir çok kez denemelerim oldu., İşte bu oldu dediğim tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Deneyin hem güzel hemde kolay 
MALZEMELER
  • 1 kilo un
  • Su, tuz, 
  • Tereyağ, Sıvıyağ,

İÇ MALZEMESİ

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Kuş üzümü
  • Baharat , tuz,
YAPILIŞI

İç malzemesini yaparak başlıyoruz böreğe . Soğanları yağla birlikte  tavada  bir miktar kavurduktan sonra kıymamızı da ekleyip   pişince bahartını ve tuzu,  isterğe bağlı olarak kuş üzümünü de ekleyip  pişen kıymayı ılıması için bekletiyoruz. 



Bir kilo unun içinden  hamuru açmak için bir miktar  alıp kalan unun  içine tuz  ekleyerek  ılık suyla sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz ve onbeş yirmi dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru açacağınız masa büyükse iki parçaya benin gibi  küçükse üç parçaya bölüp   açabildiğiniz kadar tabak büyüklüğünde de olabilir tepsi kadarda olabilir açıp üzerine erittiğiniz tereyağı sürüp beklemeye alıyoruz. 


Tereyağı emen hamuru açacağımız masaya alıp yanlardan çekerek masanın yanlarından taşacak şekilde açıp, en kenarına hazırladığımız  içten koyup kenardan başlayıp sarmaya başlıyoruz yağsız kalan yerleri yapışmaması için sıvı yağla yağlayıp yeteri kadar sarıyoruz. Tepsinin ortasından başlayarak sararak hamuru yerleştiriyoruz. 

Tüm hamuru  bitirip üzerine yumurta sürüp 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sonuç mükemmel  çıtır çıtır. harika bir börek oldu.