4 Eylül 2014 Perşembe

KADAYIFLI MUHALLEBİ






Bu tatlıyı vesile yengem  bahsetmişti bana yediğini çok beğendiğini söylemişti. Bende internetten bulup değişiklikler yapıp birkaç kere yapmıştım. Kankam Şeyda ile iş arkadaşlarımıza bir cuma ziyafet çekmiştik  o mantı yapmıştı, bende bu tatlıyı yapmıştım.  Arkadaşlara tarif yetiştirememiş bende isteyenlere fotokopi yapıp dağıtmıştım. O zamanlar bu tarifi kimse bilmiyordu sonraları  gittiğim ev gezmelerinde sık sıkrastlar oldum. Güzel kolay bir tarif özellikle yemeklerin arkasından, sütlü hafif bir tatlı .Afiyet olsun. 

  • 250 gram kadayıf 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5  su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 lt süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

      
      KADAYIF KISMI MALZEMELERİ 


      MUHALLEBİ MALZEMELERİ




Süte şeker,nişasta, un, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince biraz soğutup içine krem şantiyi toz olarak ekleyip mikserle karıştırıyoruz. Tamamen soğuyana kadar arada karıştırarak kaymak tutmasını engelliyoruz.  



Kadayıf kısmı içinde , kadayıfımızı  çok küçük parçalara ayırıyoruz ben buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atıyorum.  Donan kadayıfı kolaylıkla ufalanıyor.Teflon tavada  kadayıfı, şekeri ve tereyağıyla birlikte hafif pembeleşinceye kadar  kısık ateşte kavuruyoruz. İçine cevizi ekleyip bir süre daha kavuruyoruz. 








Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen cam tepsiye döküyoruz. üzerine bütün muhallebiyi döküyoruz en üstüne kadayıfın  kalan yarısını döküyoruz. Birkaç püf noktası var. Bu tatlıyı birleştirmek için   kavurduğunuz kadayıf  ve muhallebinin  tamamen  soğumasını bekliyoruz. Ben  bir gün önce yapıp muhallebisini tencerede buzdolabında muhafaza edip ikram edeceğim zaman birleştiriyorum. Birleştirip  buz dolabına koyarsak kadayıfların  bir süre sonra çıtırlığı gidiyor. Ayrıca  artan kadayıf kısmını derin dondurucuda muhafaza  edip istediğiniz  zaman kullana bilirsiniz. Sunum içinde tepsiye döküp keserek servis etmek yerine tek kişilik kaselerle de servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.