1 Eylül 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA





Annemin sarması çok meşhurdur. Hiç üşenmeden sık sık dolma sarar. Ben de sarmayı çok severim ama sadece yemeyi  sarma bölümüne pek yanaşmam :)
Yanaşmam dedim  ama bazen de iş başa düşüyor. Hafta sonu yapayım dedim sizin içinde tarifini ekledim.




Malzemeler


  • soğan 3-4 adet
  • 3 su bardağı pirinç 
  • 3 adet orta boy domates veya dolmalık fıstık ve üzüm
  • maydonoz, nane
  • baharat, tuz, yağ 

Yapılışı

İçi hazırlayacağımız tencereye yağımızı ekleyip soğanımızı kavuruyoruz biraz kavrulduğun da  eğer fıstıklı yapacaksak içine fıstık ekleyip onuda bir iki çeviriyoruz. Domatesli yapacaksak bu aşamada rendelediğimiz domatesleri ekleyip pirinci kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan içe bir miktar su ,tuz ve bir adet kesme şeker ekliyoruz. Kuş üzümü, Maydanoz, varsa taze nane yoksa kuru nane, kırmızıbiber, karabiber yeni bahar size kalmış istediğiniz baharatı damak zevkinize göre ekleye bilirsiniz. Limon ve nar ekşisi  yağı azsa yağ ekleyip  hepsini karıştırıyoruz. Sarmak istediğiniz asma yaprağı bizimki gibi tazeyse limonlu sıcak suda bir iki dakika haşlayıp sarıyoruz. Eğer salamuraysa suyun içinde tuzunu aldıktan sonra sarıyoruz . Afiyet olsun.