Bumerang - Yazarkafe

7 Ağustos 2014 Perşembe

KISIR TARİFİ


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......


MALZEMELER

  • 2 su bardağı bulgur 
  • 2 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı domate salça 
  • 1 yemek kaşığı acılı biber salçası 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 demet taze soğan 
  • 5-10 tane biber turşusu 
  • 1 adet orta boy salatalık 
  • tuz,karabiber,kırmızı biber 
  • 1 limonun suyu, zeytinyağı, nar ekşisi 
Kabımıza bulguru koyalım, bulgurun içine suyu koymadan  biraz tuz koyup karıştırın.   Ben 2 su bardağı demiştim ama suyu fazla olmasın  üzerine aşana kadar suyu koyalım ve kabın ağzını kapatalım. Şişen bulgurun içine salçaları koyalım verdiğim ölçülerden fazlada koyabilirsiniz salçayı azda o sizin damak zevkiniz, birazda yağ koyup hafif yoğurarak salçayı yedirelim ve maydanoz, soğan,turşu, salatalığı koyup karıştıralım. Son olarak  limon, nar ekşisi ve baharatını ekleyip gerekirse yağ katıp karıştırdıktan sonra afiyetle  yiyorsunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder