6 Ağustos 2014 Çarşamba

CEVİZLİ UN HELVAM



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......

helva4.


Beni tanıyanlar bilirler helvayı çok severim nacizane güzelde yaparım .

İlk tarif olarak helvayı vermek istedim .
Artık helvayı nasıl yapıyorsun Elif diye tarifini isteyenleri buraya yönlendireceğim :))

MALZEMELER
  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Kırılmış ceviz
  • 2 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI

Un ve yağı kavurmaya başlayın . Başka bir tencerede şeker sütün içinde eriyene kadar karıştıracaksınız. isteğe bağlı olarak şekerini daha azda koyabilirsiniz. Gelelim kavrulmakta olan una biraz un renk aldımı içine cevizleri atıyoruz. Erken atarsanız cevizler yanar . Kavurma işi içinde biraz sabır istiyor. Unun rengi istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatıp, unun biraz sıcaklığı geçtiğinde sütlü şekerli karışımı döküyoruz . Ocağın altını yakıp sütü çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Helvanın püf noktasıda bu biraz soğuyan unda topaklanma ve sıçrama olmuyor. Afiyet olsun.